søndag, januar 07, 2007

Sundhedsplejerske, 8 måneder

Fredag var sundhedsplejersken her for sidste gang. Anna vejer 9,7 kg og er 74,5 cm lang. Annas sproglige og finmotoriske udvikling er helt normal, og grovmotorisk er hun endda fremmelig. Det er jo dejligt at vide.
Hun fik lavet den såkaldte "Boel-prøve" - det er en prøve, man laver på alle 8 mdr gamle børn. Det tester, om deres sanser er normalt udviklet. Det er blandt andet noget med at ringe med små bjælder ved siden af barnets ene øre, og se om barnet drejer sig efter lyden. Anna klarede det hele fint :)
Vi snakkede lidt om ernæring - vi har jo haft en lidt svær start mht al det der allergi, som heldigvis ser ud til at være gået i sig selv igen.
Vi fik nogle gode råd til, hvordan vi kan få Anna til at sove igennem om natten. Jeg havde håbet, at sundhedsplejersken kunne svinge sin magiske tryllestav og derved få Anna til at sove igennem, men helt så nemt kommer det nok ikke til at gå. Især ikke når man tager i betragtning, at vi har en meget stædig lille datter. Jeg skal stoppe med at amme hende, for sunderen mente ikke, Anna ville kunne finde ud af, at hun godt må få pat om aftenen, men ikke om natten. Og så er det noget med bare at være stædig om natten, når hun vågner og vil have mad. Bare sidde og sige shhhhhhhhhhhhhhhh ved hendes seng, til hun falder i søvn igen. Også selvom det tager fem timer. Så det glæder vi os til! Men det SKAL gøres, for jeg trænger virkelig, virkelig meget til at sove mere end fire timer i sammenhæng.