mandag, september 18, 2006

Sundhedsplejersken igen

Så har sundhedsplejersken været her igen. Anna vejer 8,5 kg og måler 68 cm.
Vi snakkede lidt om grød og Annas spisevaner - hun er glad for at spise lidt, men tit. Det skulle jo også være så sundt, men hendes mor er altså lidt træt af at lægge pat til hver 1½ time... Desværre er der ikke så meget andet at gøre end at vente på, at hun bliver bedre til at spise grød, så grøden udgør en større bestanddel af hendes føde. Det mætter nemlig mere end modermælk.
Det går heldigvis fremad - omend langsomt - med at spise grød. Her gør det sig nemlig også gældende, at hun kun spiser en lille smule. I starten betød det omkring 10 ml, men nu er hun da oppe på en kvart deciliter - hvis vi er heldige, altså. Vi fandt ud af, at hun selv vil holde på skeen. Så synes hun det er sjovt at komme skeen i munden. Det er så ikke så tit at grøden kommer af skeen inde i munden, men hun har da i hvert fald fattet hvad skeens funktion er. Så det leger vi lidt med.
Til gengæld er hun meget glad for at drikke vand. Gerne af glas - helst mors glas. Hun drikker vel 100 ml til grøden, så der bliver hældt noget indenbords.